Банкеръ Daily

Свят

Северна Корея заплаши Австралия с ядрен удар

Северна Корея заплаши с ядрен удар Австралия, ако следва политиката на САЩ спрямо Пхенян, съобщава телевизия АВС.

В съобщение на външното министерство на комунистическата страна се казва, че причина за предупреждението е интервю на австралийския външен министър Джули Бишоп, която заяви, че севернокорейската ядрена програма е "сериозна заплаха" за Австралия.

"Правителството в Австралия е сляпо и ревностно следва линията на САЩ. Ако Австралия продължава упорито да следва САЩ в изолирането и потискането на Северна Корея, това ще бъде самоубийствен акт, попадайки в зоната на ядрен удар на стратегическите сили на Северна Корея", заяви говорител на севернокорейското министерство на външните работи.

Вчера Пхенян предупреди, че в случай на провокации от страна на САЩ КНДР ще започне военни действия с цел обединяване на Севера и Юга, съобщи централното севернокорейско издание "Нодон синмун".

"Отдавна е минало времето, когато САЩ имаха възможност да заплашват КНДР с ядрено оръжие. САЩ все така кроят планове да окупират северната част от Корейския полуостров с помощта на своите съюзници - Япония и Южна Корея. При това положение, провокирана от подпалвачите на война, КНДР ще отговори с превантивен удар собствен модел и със справедлива война за обединяване на родината", се казва в съобщението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във