Банкеръ Daily

Свят

Сензацията на "Епъл'' за 2019 г. ще бъде кредитна карта

''Забравете новата телевизионна услуга на ''Епъл'', която ще бъде пусната на  пазара за почитателите на марката'', заявяват от ''Бизнес Инсайдър''. Според изданието голямата сензация за тази година, е кредитната карта на ''Епъл'', която ще е продължение на услугата ''Епъл Пей'', която е в достъпна за клиентите на компанията вече 5 години. Услугата беше представена на 9 септември 2014 г. заедно с "Айфон 6''.

''Епъл Пей'' е създадена, защото пластмасовите кредитни карти са „остарели и уязвими“, според създателите ѝ. Кредитните карти могат да бъдат откраднати, а важните номера на картата и защитните кодове са върху нея.

''Епъл Пей'' предлага по-елегантен и сигурен начин за плащане на стоки. Няколко натискания на бутони биха могли да включат в действие любимия ви начин на плащане (кредитна карта, дебитна карта, карта- подарък, каквото пожелаете) на вашия ''Айгон'' или ''Епъл Уач'', който след това да докоснете платежния панел на NFC на търговеца. Това е всичко - цялата информация на картата ви е запазена частна и сигурна, от търговеца, но и от ''Епъл''.

В понеделник компанията разви своята визия за плащате с още една стъпка: чрез партньорство с две финансови институции (MasterCard и Goldman Sachs), в предложение за своя собствена кредитна карта, която е различна от всяка друга кредитна карта досега.

Картата на ''Епъл'' предоставя простотата на търговската марка в системата на кредитните карти. Тя не само препроектира самата карта, но и преосмисля как изглежда да плащането на стоки и услуги и получаването на отстъпки, както и да изплати самата карта. 

 Чрез специално приложение тя ще работи по целия свят и ще следи какво харчат клиентите и кога са плащали. Кредитната карта ще използва и ''Епъл Мапс'', за да опише къде и кога са се направени транзакциите. Картата няма да има никакви такси и никакви наказателни лихви.

Освен това ще има седмични и месечни обобщения на разходите, както и функция за награди. Платежната система на Apple Card ще бъде защитена с еднократни динамични кодове, съчетаващи цифри и лицево или пръстово разпознаване чрез докосване.

За разлика от други кредитни карти, не е нужно да чакате дни, за да го получите - можете да се регистрирате за минути.

Facebook logo
Бъдете с нас и във