Банкеръ Daily

Свят

Сенатът на САЩ одобри правилата за импийчмънта на Тръмп

Сенатът на САЩ одобри правилата, по които ще протече процесът по импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп, предадоха световните агенции.

Гласуването премина строго по партийна линия - резолюцията бе приета с подкрепата на 53-мата републиканци в горната камара на Конгреса, а останалите 47 сенатори (45 демократи и двама независими, клонящи към партията) гласуваха против.

Гласуването беляза края на първия ден от процеса в Сената вчера. Той приключи чак след полунощ днес.

Първият ден от процеса по импийчмънт премина под знака на гласувания строго по партийна линия. Сенатът отхвърли с 53 гласа "против" при 47 "за" предложенията на демократите да бъдат призовани редица свидетели, сред които началникът на канцеларията на президента Мик Мълвейни и бившият съветник на Тръмп за националната сигурност Джон Болтън.

Сега предстоят шест дни на излагане на аргументи за и против отстраняването на президента от обвинителите демократи и правната защита на Тръмп.

Процесът по импийчмънт ще бъде подновен днес в 13 ч (20 ч българско време). Думата ще имат демократите, които ще изложат своите аргументи за отстраняване на президента Тръмп.

Facebook logo
Бъдете с нас и във