Банкеръ Daily

Свят

Сенатът на САЩ одобри данъчната реформа

Сенатът на САЩ, контролиран от републиканците, одобри най-всеобхватната данъчна реформа от над три десетилетия и я изпрати в Камарата на представителите за окончателно одобрение по-късно днес, предаде Асошиейтед прес

Сенатът прие законопроекта с 51 срещу 48 гласа през изминалата нощ, като всички републиканци гласуваха "за" и всички демократи гласуваха "против". Камарата на представителите гласува законопрокета по-рано вчера, но се наложи Сенатът да внесе дребни корекции, за да приведе текста в съответствие с бюджетните си правила. 

Протестиращи, които скандираха "убийте законопроекта, не нас", прекъснаха вота в Сената. Посетители в галерията започнаха да скандират малко след началото на гласуването и вицепрезидентът Майк Пенс, който го ръководеше, трябваше да спре и многократно да прикани квесторите да възстановят реда. Заради очакваните протести по време на гласуването имаше засилено присъствие на полицията на Капитолия пред сградата. Демонстранти прекъснаха дебатите в Камарата на представителите по законопроекта по-рано вчера.

Facebook logo
Бъдете с нас и във