Банкеръ Daily

Свят

Секс-труженичките в Швейцария могат да се върнат в бизнеса, спортистите - не

Швейцарските политици решиха, че "заетите" в сек-бизнеса могат да възстановят предлагането на услугите си, съобщава агенция "Блумбърг". Спортистите и всички дейности, изискващи "близък и постоянен" физически контакт, като джудо, бокс, различните видове борби и танци, обаче остават забранени, за да се предотврати разпространението на заразата от коронавируса.  

Простуцията в Швейцария е законна и може да възстанови "предлагането" от 6 юни, редом с кината, нощните клубове и публичните басейни, съобщи правителството. Обявявайки новите мерки, засягащи около 20 хил. секс-труженици, швейцарсикят министър на здравеопазването - Ален Берсе - призна очевидното противоречие. "Действително, съществуват персонални контакти, но предпазни мерки са възможни", заяви на пресконференцията по повод на решението Берсе и добави, че е наясно с необичайния аспект на отговора си. "Да ви призная истината, еротичните услуги би трябвало да се възстановят дори още по-рано", каза още министърът.   

Швейцария успя доста експедитивно да забави скоростта на инфектирането със COVID-19 и същевременно да избегне екстремните ограничителни мерки на съседите си, включително наложените от Италия и Франция. През тази седмица, според официалната статистика, новите случаи на заразените с вируса в алпийския оазис с население от 8.5 млн. души, е доста под 20 на ден.

Страната е сред първите в Европа, която отвори отново магазините, ресторантите и училищата и същевременно облекчи мерките за социално дистанциране. От 6 юни се възобновяват и спонтанните публични събирания на групи до 30 души, както и на събития, на които ще могат да присъстват не повече от 300 посетители.

Facebook logo
Бъдете с нас и във