Банкеръ Daily

Свят

Сделка създава нов глобален лидер в мобилността

LeasePlan е една от водещите компании за управление на автопаркове и услуги за мобилност в света (по размер на автопарка от 1.8 милиона превозни средства), с  глобално присъствие, което я прави идеалният избор за ALD в стремежа за трансформация на индустрията.

Очаква се предложеното партньорство между ALD и LeasePlan в NewALD да има отлични възможности за синергия и ползи от допълващите се възможности на двете компании. Като водещ играч в сферата на мобилността в световен мащаб, NewALD би била в състояние да се възползва от бързо развиващия се пазар, движен от мегатенденции, включително:

-Преминаване от нуждата от притежание на автомобил към решения за ползване на всички фронтове: B2B, B2C и дори B2Е /Бизнес към служител/;

-Движена от данните дигитална трансформация на индустрията за мобилност;

-Преход към нулеви емисии и устойчива мобилност.

Очаква се новото дружество да осигури възвръщаемост и създаване на значителна стойност за инвеститорите. Като се имат предвид ползите от синергиите и липсата на разходи за преструктуриране, проформа нарастване на нормализираните доходи на акция следва да бъде приблизително 20% през 2023 година. В средата на периода съотношението на изплащане на дивиденти на NewALD се очаква да остане между 50 и 60% до 2025 година.

АЛД е световен лидер в решенията за мобилност. Компанията предоставя пълен пакет лизингови услуги и управление на автопарка в 43 държави на клиентска база от големи корпорации, малки и средни предприятия, професионалисти и частни лица. Лидер в своята индустрия, "АЛД Аутомотив" поставя устойчивата мобилност в основата на своята стратегия, като предоставя на клиентите си иновативни решения за мобилност и технологични услуги, и им помага да се съсредоточат върху основния си бизнес.

Със 6 700 служители по целия свят, АЛД управлява 1.68 милиона автомобила (в края на септември 2021 г.). ALD се котира на фондовата борса Euronext Paris. Societe Generale е мажоритарен акционер на ALD.

"АЛД Аутомотив" ЕООД присъства на българския пазар от 2014 година. Компанията е дъщерно дружество на Société Générale Group и ALD Automotive Group. "АЛД Аутомотив" ЕООД предоставя оперативен лизинг с пълно обслужване, като осигурява финансиране и пълен набор от услуги за управление на автопаркове.

"АЛД Аутомотив" е сред лидерите на лизинговия пазар в България, управлявайки широк портфейл от автомобили на международни и местни клиенти.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във