Банкеръ Daily

Свят

САЩ затягат драстично условията за издаване на визи

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп е ожесточила и усложнила правилата за предварителна проверка за издаване на визи, предава Ройтерс.

Утвърдена е нова анкетна карта за искащите входни визи в САЩ. Тя включва редица нови пунктове, включително и лични данни за интернет.

Съгласно новите правила, сътрудниците на американските консулски служби ще изискват от кандидатите за входни визи номерата на всички техни предишни задгранични паспорти, псевдонимите в социалните мрежи, които са ползвали през последните 5 години, а така също и подробна биография за 15 години, включително данни за заемани работни места и движение по света.

Те могат да искат и допълнителна информация, ако преценят, че това е необходимо "за потвърждаване на самоличността или за извършване на по-задълбочено проучване за целите на националната сигурност", добави Държавният департамент на САЩ.

Подобни въпроси в анкетата са отбелязани като незадължителни, но е отбелязано, че отсъствието на отговори по тях може да доведе до забавяне или отказ от издаване на виза.

Новата анкета ще важи 6 месеца вместо обичайните три години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във