Банкеръ Daily

Свят

САЩ: Заставаме до Северна Македония като твърд съюзник

Тази година поздравяваме Северна Македония за това, че стана тридесетата членка на НАТО и приветстваме привързаността на вашата страна към регионалния и глобален мир и сигурност, заяви американският държавен секретар Майк Помпео в изявление по повод Деня на независимостта на балканската страна, предаде МИА.

Ние сме окуражени от напредъка, който направихте по пътя към членство в ЕС, и ще продължим да подкрепяме вашите усилия да постигнете европейска интеграция, подчерта Помпео. Неотдавнашните парламентарни избори Северна Македония бяха мирни и успешни в безпрецедентни обстоятелства, пише Помпео.

Вашите постижения ще помогнат да се оформи бъдещата посока на западнобалканския регион, заявява държавният секретар в изявление, публикувано в сайта на Държавния департамент.

Пожелавам сигурност и здраве на целия народ на Северна Македония, докато работим заедно за превъзмогване на предизвикателствата, предизвикани от пандемията Ковид-19. САЩ застават до Северна Македония като твърд съюзник, посочва Помпео.

Facebook logo
Бъдете с нас и във