Банкеръ Daily

Свят

САЩ започват най-мащабните военноморски учения след Студената война

Ученията ще се провеждат в 17 часови зони, в тях ще участват пет военноморски части и три отряда на Корпуса на морската пехота на САЩ.

Съединените щати започват във вторник най-голямото военноморско учение от 40 години. То включва  36 кораба и няколко корпуса на морската пехота, съобщи командването на Шести флот на САЩ. 

"Мащабните учения ще покажат на нашите съперници, че американските военни поддържат високо ниво на бойна готовност благодарение, а не въпреки присъствието си в различни части на света“, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че ученията ще се провеждат в 17 часови зони, в тях ще участват пет военноморски части и три отряда на Корпуса на морската пехота на САЩ.

36 кораба, включително самолетоносачи и подводници, участват в маневрите, които ще продължат две седмици. Тези учения трябва да покажат способността на американската армия да „се справя едновременно с предизвикателства“ в отдалечени части в различни територии, включително Черно море, Средиземноморието, Южнокитайско и Източнокитайско море.

"Учението LSE 2021 ще тества уменията на нашите командири при провеждане на различни военноморски операции на тактическо и стратегическо ниво. Ще бъде включен морският корпус, който ще демонстрира способността на нашия флот да провежда съвместни операции както в открития океан, така и в крайбрежни води", се казва в съобщението. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във