Банкеръ Daily

Свят

САЩ възнамеряват да увеличат броя на военните си кораби до 355

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп възнамерява да доведе броя на бойните кораби във военноморските сили на страната до 355. Това съобщи вчера вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс, който разговаря с военнослужещите от военноморската авиационна база в Джаксънвил, Флорида, цитиран от ТАСС.

"Президентът Тръмп призова за създаването на флот от над 350 кораба и тази задача се изпълнява", каза Пенс. "Ще работим с Конгреса и с лидерите на двете политически партии, така че американските въоръжените сили да бъдат най-мощните в историята."

Програмата за развитие на Военноморските сили на Тръмп, според Пенс, е най-голямата през последните 20 години. "Проектобюджетът за новата фискална година съдържа искане да се отпуснат средства на американския флот за закупуване на 12 нови военни кораба", добави вицепрезидентът.

В допълнение, отбеляза Пенс, администрацията на Тръмп възнамерява да набира средства, за да поддържа силата на въоръжените сили на САЩ на равнище от 2 милиона военнослужещи.

Според Heritage Foundation в края на 2018 г. военноморските сили на Съединените щати са имали 284 военни кораба, 12 повече от тези през 2017 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във