Банкеръ Daily

Свят

САЩ връщат ускорената процедура за депортиране

Ведомството подчерта, че администрацията на САЩ работи за създаването на безопасна, подредена и хуманна имиграционна система.

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ обяви възобновяване на процедурата за ускорено депортиране на семейства на нелегални имигранти от понеделник. 

"От 26 юли някои семейства са обект на ускорена процедура за депортиране. Ускорената депортация е законова процедура за експулсиране на онези семейства, които нямат правно основание да останат в САЩ", обяви министерството. 

Американските власти също така предупредиха, че ще вземат всички мерки срещу опитите за незаконно влизане в САЩ. „Тези действия са опасни и могат да имат дългосрочни имиграционни последици за тези, които се опитват да го направят“, се казва в текста.

Ведомството подчерта, че администрацията на САЩ работи за създаването на безопасна, подредена и хуманна имиграционна система.

Администрацията на  президента Джо Байдън наскоро беше силно критикувана заради нарастващия приток на хора, които незаконно се опитват да проникнат в САЩ от Мексико. По-специално политическите опоненти твърдят, че случващото се е резултат от твърде мекия подход на новия държавен  към нелегалната имиграция. Освен това американските власти разкритикуваха факта, че непълнолетните нелегални имигранти често живеят в условия, които не са подходящи за деца.

Facebook logo
Бъдете с нас и във