Банкеръ Daily

Свят

САЩ спряха издаването на визи

Белият дом обяви, че Съединените щати спират издаването на обикновени визи във всички страни по света заради коронавируса. 

"Всички интервюта за обикновени визи за пътуване или имиграция са отменени. В рамките на възможното посолствата и консулствата ще продължат да издават спешни визи", съобщи Държавният департамент и  призова американците да не пътуват в чужбина.

Преди два дни САЩ вече обявиха, че спират да издават обикновени визи за "множество страни", без да уточнява кои и и колко са. От сега нататък мярката вече обхваща всички държави.

На 14 март влезе в сила президентското решение за 30 дни да не се допускат граждани на 26 държави от Шенгенското пространство без Ирландия. Но останаха въпросителни дали тези граждани могат да влязат в САЩ през ирландските и британските летища и пристанища. В сряда администрацията на Доналд Тръмп и Канада преговаряха за затваряне на границите за несъществено пътуване, за да засилят контрола върху разпространението на коронавируса. Частичното ограничение ще позволи трансгранично прехвърляне на медицински консумативи, храни и други стоки, се казва в информацията на изданието.

Канада затвори границите си за всички чуждестранни граждани, с изключение на граждани на САЩ и постоянно пребиваващи в понеделник. С нарастването на разпространението на SARS-CoV-2 в Канада премиерът Джъстин Трюдо, който е под карантина, след като съпругата му Софи изпита положително за респираторния вирус, по-рано призова хората да останат вкъщи и да ограничат контакта с другите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във