Банкеръ Daily

Свят

САЩ се нуждаят от повече имигранти, а не от по-малко, каза Майкъл Блумбърг

Кандидатът за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в САЩ Майкъл Блумбърг каза вчера, че САЩ се нуждаят от "страшно много повече имигранти, а не от по-малко", предаде Асошиейтед прес.

Във втория ден от предизборната си кампания бившият кмет на Ню Йорк изрази противоположни възгледи на тези на президента Доналд Тръмп.

"Нуждаем се от имигранти, които да заемат всички различни видове работни места, от които страната се нуждае, да подобрят културата, кухнята, религията ни и със сигурност да подобрят нашата икономика", каза милиардерът пред репортери в мексикански ресторант във Финикс, щата Аризона.

Блумбърг отново се извини, че като кмет на Ню Йорк е подкрепял практиката на полицията да спира и претърсва подозрителни лица. "Колко пъти сте чували хора на изборна длъжност да казват "Направих грешка", попита Блумбърг.

"Съжалявам, че така стана, не мога да пренапиша историята. Нека продължим напред", каза той.
Проявата бе организирана в район във Финикс, населен предимно с латиноси - демографската група, която помогна за изборната победа на няколко демократи, след като десетилетия наред Аризона бе доминирана от републиканци.

Facebook logo
Бъдете с нас и във