Банкеръ Daily

Свят

САЩ подготвят план за спасяване на петролната индустрия

Правителството на САЩ смята в най-близко време да представи план за оказване на антикризисна помощ на американската петролна индустрия, съобщи президентът Доналд Тръмп снощи, говорейки в Белия дом на съвещание с представители на различни индустриални отрасли, предаде Ройтерс.

Съвещанието бе посветено на перспективите за отмяна на различните ограничения, въведени заради пандемията от коронавируса.

Журналисти запитаха президента кога може да се очаква решение на администрацията на САЩ в подкрепа на петролния сектор в условията на кризата, предизвикана от пандемията и от падането на цените на енергоносителите. ""План ли имате предвид? Да им окажем помощ? Бих казал: скоро", отговори Тръмп, цитиран от ТАСС.

На брифинга в Белия дом след срещата финансовият министър Стивън Мнучин уточни, че планът може да включва добавяне на още стотици милиони барела петрол към и без това препълнените вече национални резерви поради резкия спад на консумацията на горива заради пандемията. "Разглеждаме много и различни опции", каза Мнучин.

Facebook logo
Бъдете с нас и във