Банкеръ Daily

Свят

САЩ отричат да са отклонявали пратка с маски за Германия

Съединените щати не знаят за никаква пратка с маски за Германия, която да е била отклонена на летището в Банкок, каза говорителка на американското посолство в Тайланд, предаде Ройтерс.

В петък германският министър на вътрешните работи Андреас Гайзел каза, че пратка от 200 000 маски, предназначена за страната му, е била конфискувана в Банкок и отклонена към САЩ. Той нарече това "съвременно пиратство".

"Правителството на САЩ не е предприемало никакви действия за отклоняване на продукти на (компанията) 3М, изпратени за Германия, нито имаме сведения за такава пратка", каза пред Ройтерс говорителката.
По думите й Съединените щати са разтревожени от опитите за всяване на разкол в усилията на международната общност чрез кампании за дезинформация.

Съюзници на САЩ от Европа до Латинска Америка се оплакаха от тактики в стил "Дивия запад", които според тях Вашингтон използва. Те твърдят, че Съединените щати блокират доставки на медицински продукти, предназначени за други страни, и наддават по-голяма парична сума, за да се сдобият с тях.

Facebook logo
Бъдете с нас и във