Банкеръ Daily

Свят

САЩ очакват засилена комуникация между Скопие и София

Посланикът на САЩ в Скопие Кейт Бърнс.

Разочаровани сме разочаровани от факта, че Република Северна Македония не започна преговорите за присъединяване към Европейския съюз и постоянно изпращаме съобщението, че страната е готова и е изпълнила всички условия, заяви посланикът на САЩ в Скопие Кейт Бърнс.

САЩ очакват засилена комуникация между Скопие и София, след като Северна Македония не получи зелена светлина за започване на преговори, предава скопското издание „Слободен печат“.

„Ще продължим дипломатическите си ангажименти и занапред и подчертаваме позицията, че бъдещето на Република Северна Македония е в продължението на процеса на членство в ЕС“, коментира посланикът пред македонски медии. 

Тази сутрин в телевизионно интервю темата коментира и посланика ни в Турция Надежда Нейнски. 

"Нямаме основание да си създаваме комплекси, че сме в изолация, поради простата причина, че блокирането на преговорите е свързано с политиката на ЕС и не е прецедент.  Отношенията между двете страни не са само двустранни, това е въпрос, който засяга ЕС и геополитиката. Блокирането на преговорите на РСМ не са прецедент в историята", заяви тя.

Според нея по темата  "няма ругателство и конфронтация. Ние трябва да се научим да си защитаваме интересите“. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във