Банкеръ Daily

Свят

САЩ нанесоха въздушен удар по пункт на сирийската армия

САЩ са нанесли въздушен удар по контролно-пропускателен пункт на сирийската армия, разположен в село югоизточно от град Камишли (провинция Хасакa). Това съобщи днес сирийската държавна агенция САНА.

По нейни сведения ударът е нанесен, след като сирийски военни не са пуснали американски патрул да премине през контролния пункт. В резултат на въздушния удар един сирийски войник е убит, а двама са ранени.

Неправителствената организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека потвърди информацията за нанесения въздушен удар, но съобщи за двама убити сирийски войници, предаде Франс прес.

Междувременно турски военен автомобил е бил взривен днес по време на съвместен руско-турски патрул в северозападната сирийска провинция Идлиб.

Източници от силите за сигурност на Турция потвърдиха, че е имало атака, при която са нанесени материални щети, но няма загинали. Засега друга информация за инцидента няма.

Миналата седмица Русия съобщи, че временно се прекратяват съвместните руско-турски патрули по ключовата магистрала М4, която свързва източна и западна Сирия, заради увеличение на нападенията на бунтовници.

Facebook logo
Бъдете с нас и във