Банкеръ Daily

Башар Асад:

САЩ използват "Ислямска държава" като "военен инструмент"

Президентът на Сирия Башар Асад заяви, че САЩ използват "Ислямска държава" като "военен инструмент", за да атакуват сирийската армия и да не й позволят да се бори с тероризма в страната.

Коментарите бяха публикувани в петък от сирийското президентство, позовавайки се на негови интервюта за руските медии "Русия 24" и "Росия Севодня".

Башар Асад обвини също така и някои от кюрдските групи в сепаратизъм и настоя, че той "никога няма да приеме" разделение на територията на Сирия. Той все пак подчерта, че вярва, че повечето кюрди в страната са "патриоти, които подкрепят държавата си и народа на Сирия, както всяка друга част от сирийското общество", съобщава БНР.

В интервю за руското издание "Спутни" в четвъртък Асад пък сравни "режима" в САЩ с нацистка Германия, твърдейки, че този режим се интересува само от кражбата на сирийски петрол. Той също така изрази мнение, че бившите екстремистки лидери Осама бин Ладен и Абу Бакр ал Багдади са били убити, тъй като американците не са искали те да кажат "истината" за връзките им със "западните разузнавателни агенции".

Facebook logo
Бъдете с нас и във