Банкеръ Daily

Свят

САЩ и Русия са провели дискусии за уточняване на позициите, а не преговори

Завършилите в Женева консултации между Русия и Съединените щати бяха във формат дискусия за уточняване на позициите, а не преговори в обичайния смисъл на думата. Това е  заявила първият заместник-държавен секретар на  САЩ Уенди Шърман на специален телефонен брифинг за резултатите от руско-американските консултации, посветени на въпросите за гарантиране на сигурността.

САЩ ще вземат решение за продължаване на преговорите с Русия по резултатите от всички контакти през тази седмица.

По думите на Шърман, САЩ не са определяли срокове за преговорите с Русия. "Ние не сме определяли конкретни времеви рамки. Руската страна каза, че биха искала да се движим бързо“, е отбелязала тя. „Ние обаче казахме, че ще сме щастливи да го правим толкова бързо, колкото е възможно".

Шърман е заявила, че разговорът в Женева е бил сериозен, делов и откровен. "Ние проведохме сериозна, делова и откровена дискусия", е подчертала Шърман, отбелязвайки, че тя и заместник министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков се познават "един друг много добре". "Затова ние в определена степен можем да бъдем откровени един с друг, имайки в предвид, че всеки от нас представлява интересите на своята страна и е отдаден на тях", е заявила първият заместник-държавен секретар Уенди Шърман.

Facebook logo
Бъдете с нас и във