Банкеръ Daily

Свят

САЩ и Русия не постигнаха споразумение за Сирия

Държавният секретар на САЩ Джон Кери и външният министър на Русия Сергей Лавров се провалиха за пореден път в опитите си да постигнат съгласие за овладяване на насилието в Сирия, предаде АФП.

Високопоставен източник от Държавния департамент на САЩ заяви, че различията остават. Източникът твърди, че новият тур от преговори между Кери и Лавров в кулоарите на срещата на Г-20 в Ханджоу са приключили без споразумение.

Русия и САЩ не могат все още да постигнат съгласие по няколко въпроса, свързани със сътрудничеството на двете държави в Сирия, отбеляза в неделя Кери. 

Вчера президентът Владимир Путин заяви, че окончателното урегулиране на конфликта в Сирия може да бъде постигнато само чрез политически средства.

Путин също така подчерта, че реално да се противодейства на тероризма може само обединявайки усилията на всички заинтересувани държави. 

"Действията на руските Военнокосмически сили позволява нанасянето на много сериозен удар по терористите, най-вече по тяхната инфраструктура", коментира руският президент. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във