Банкеръ Daily

Свят

Сандърс призова Тръмп да не се меси в изборите на демократите

Кандидатът за президентската номинация на Демократическата партия в САЩ Бърни Сандърс призова американския президент Доналд Тръмп да не се бърка в първичните избори на демократите, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп, който често пъти се намества в демократическата надпревара, заяви вчера на митинг в Северна Каролина, че демократите се опитват да фалшифицират надпреварата за номинацията срещу Сандърс.

Пред Си Ен Ен Сандърс заяви: "Президент Тръмп, стойте настрана от демократическите първични избори. Защо вместо това не си вършите работата като президент? Спрете да лъжете. Спрете да управлявате една корумпирана администрация".

Вчера двама от кандидатите за номинацията на демократите - Пийт Бутиджидж и Ейми Клоубъшар - се оттеглиха в полза на бившия вицепрезидент Джо Байдън, който може да бъде най-големият противник на Сандърс за номинацията.

Оттеглянията на двамата демократи в полза на Байдън стана в навечерието на така наречения Супервторник, когато първични избори има в 15 американски щата и територии.

В навечерието на тези избори водещите министерства и агенции в американското правителство излязоха с общо изявление, в което предупредиха, че ще има последици в случай на евентуална външна намеса в американските избори. Американските граждани пък бяха призовани към бдителност, предаде ДПА.

"Американците трябва да внимават, защото чужди играчи продължават да се опитват да повлияят на обществените настроения и да формират вашите схващания", се казва в изявлението на осем правителствени служби, сред които министерството на правосъдието, ФБР и разузнавателната общност.

"Една добре информирана и бдителна република е най-добрата защита срещу дезинформацията", се казва в изявлението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във