Банкеръ Daily

Свят

Сана Марин се извини заради снимка от парти в резиденцията й

Сана Марин

Министър-председателката на Финландия Сана Марин се извини заради снимка, направена в нейната официална резиденция, на която две жени се целуват по време на парти след рок фестивал, предаде ДПА.

"Снимката е неуместна и не е трябвало да бъде правена", каза Марин на пресконференция в Хелзинки с президента Саули Нинистьо. Снимката показва две жени, които се целуват, докато прикриват разголените си гърди с табела, на която пише "Финландия". Миналата седмица се разпространиха видеоклипове, на които Марин танцува с приятелки на частно събиране. Видеата повдигнаха въпроса дали министър-председателката не е вземала наркотици. Тя отрече всички обвинения и си направи тест, резултатът от който излезе вчера и беше отрицателен. 

Запитан на пресконференция дали е направен компромис с държавната сигурност по време на онази нощ, президентът Нинистьо каза, че "не вярва, че във въпросната нощ се е случило нещо необикновено". 

Въпросният кадър

36-годишната министър-председателка многократно е заявявала, че никога не е употребявала наркотици. Тя обясни, че когато се е забавлявала с приятели, само е пила алкохол.

Видеокадрите предизвикаха разделение във финландското общество и разпалиха дебати за поведението на Марин. Тя обаче настоя, че има право да прекарва свободното си време така, както и други хора на нейната възраст.

Facebook logo
Бъдете с нас и във