Банкеръ Daily

Свят

Самолети на САЩ удариха сирийската армия

Съединените щати вчера отново нанесоха въздушен удар срещу проправителствена милиция, тъй като тя представлявала заплаха за подкрепяни от Вашингтон бунтовници в Южна Сирия, съобщиха световните агенции.

"Въпреки предупрежденията проправителствените сили навлязоха в установената зона за деескалация с танкове, артилерия, зенитни оръдия, бронетранспортьори и над 60 войници", обяви ръководената от САЩ международна коалиция в изявление, цитирано от Ройтерс. При удара, нанесен от американски изтребител, били унищожени две оръдия, зенитно оръдие и танк. "Коалицията не се стреми да воюва със сирийския режим или проправителствени сили, но е готова да се защитава, ако проправителствените сили откажат да напуснат зоната за деескалация", се изтъква в изявлението.

Представител на сирийската армия, цитиран от агенция САНА, съобщи, че самолети на коалицията са нанесли удар по една от армейските позиции в района Аш Шахим на шосето към град Ат Танф, съобщи ТАСС. В резултат на нападението сред сирийските военни има убити и ранени, се посочва в съобщението.

"Новата агресия стана още едно потвърждение за подкрепата, оказвана от тази коалиция на терористичните сили в момент, когато сирийската армия и съюзниците им ежедневно постигат успехи срещу терористите от "Ислямска държава", се казва още в съобщението.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във