Банкеръ Daily

Свят

Само ваксинирани ще бъдат допускани в публични обекти в Ню Йорк

Бил де Блазио

Доказателство за поставена ваксина срещу коронавируса ще започне да се изисква от 16 август в Ню Йорк за всякакви дейности на закрито, като например за посещение на ресторанти, театри, киносалони и концертни зали, спортни зали. Това обяви във вторник кметът на града Бил де Блазио, цитиран от световните агенции.

Доказателството ще се изисква както за служителите на обектите, така и за клиентите. Те ще трябва да имат поне една доза от ваксините срещу коронавируса.

"Ако сте ваксинирани, вие имате ключ и можете да отворите вратата. Но ако не сте ваксинирани, за жалост вие не можете да участвате в много дейности", заяви Бил де Блазио.

От 13 септември ще започнат и проверки дали мярката се спазва.

Работещите в транспортния сектор ще трябва от следващия месец да се ваксинират срещу COVID-19 или да се тестват всяка седмица, заяви преди това губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо, цитиран от Ройтерс.

Новата мярка, продиктувана от опасенията във връзка с разпространението на варианта Делта на коронавируса, ще се отнася за служителите на службите, отговарящи за мостовете, влаковете и пристанищата в щата Ню Йорк.

Според Куомо ваксините може да станат задължителни и за работещите в домовете за възрастни и за учителите, ако ситуацията с новите случаи не се подобри.

Facebook logo
Бъдете с нас и във