Банкеръ Daily

Джереми Хънт

Само Путин ще се радва на липсата на споразумение с ЕС за Брекзит

Единствено руският президент Владимир Путин би се радвал на липсата на споразумение с Европейския съюз за Брекзит. Имайки предвид руската агресивност, трябва да признаем, че това е много нестабилен момент в историята. Пример за това е анексирането на Крим и използването на химическо оръжие по улиците на Англия. Това заяви новият британски външен министър Джереми Хънт в интервю за френското обществено радио "Франс ентер", цитиран от БТА.

"Позицията на Франция по тези въпроси е много близка до нашата. Отговорността за сигурността в Европа е в това да запазим и развиваме сътрудничеството между нашите две страни, а не да вървим към разрив. Това, което ме тревожи в момента, е реалната опасност от Брекзит без споразумение", заяви Хънт малко преди да се срещне с френския си колега Жан-Ив Льо Дриан.

Според него Брекзит без споразумение би бил трагедия за Европа.

"Британското правителство предложи решение, но се опасявам, че много хора в ЕС смятат, че би било достатъчно да почакат още за промяна в курса на Великобритания. Това обаче няма да стане, а един Брекзит без споразумение би бил трагедия за Европа. Ще има икономически трудности, но ние ще намерим начин да просперираме. Най-много обаче ме безпокои, че това може да промени настроенията на британците към Европа и ще повлияе дълбоко на международното ни партньорство. Това е много, много важен, исторически момент", каза още Хънт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във