Банкеръ Daily

Свят

Салвини обеща "физическа преграда" за мигрантите

Вицепремиерът и вътрешен министър на Италия Матео Салвини заяви вчера пред журналисти, че не е изключено издигането на "физическа преграда" на североизточната италианска граница за предотвратяване на миграционния поток, предаде агенция АНСА, цитирана от ТАСС.

"Миграционният поток по "балканския маршрут" се активизира. От месец юли ще поставим патрули по границата заедно със Словения. Но ако миграционният поток не бъде пресечен, в краен случай не изключваме строителството на физически бариери, както направиха в някои европейски държави", цитира АНСА думите на Салвини.

По миграционния въпрос позицията на Салвини съвпада с подхода на унгарския премиер Виктор Орбан, който прибегна до изграждане на стена за пресичане на миграционния поток. В Италия по нареждане на Салвини е забранено влизането в пристанища на плавателни съдове със спасени в Средиземно море мигранти на борда.

Един от тези кораби, с 42 мигранти, наруши вчера забраната и реши да влезе в италиански териториални води при остров Лампедуза.

Facebook logo
Бъдете с нас и във