Банкеръ Daily

Свят

Салвини: Юнкер и бюрократите в Брюксел са истинските врагове на Европа

Италианският вицепремиер Матео Салвини посочи председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и бюрократите в Брюксел като "истинските врагове на Европа". Според италианеца Юнкер и брюкселската бюрокрация оказвали натиск за бюджетни рестрикции и отворени граници. 

Салвини заяви, че изборите за Европейски парламент през следващата година ще бъдат конфронтация между онези, които се съсредоточават върху създаването на работни места и онези, които са по-загрижени за налагане на строги ограничения, като президента Юнкер и Пиер Московичи - еврокомисарят, отговарящ за икономическите въпроси.

Италианският вицепремиер бе в компанията на френската националистка Марин Льо Пен по време на събитие в Рим. 

Матео Салвини подчерта, че строгите ограничения, налагани от ЕС в последните години, са направили Италия по-бедна и са увеличи дълга й. 

Марин льо Пен на свой ред призова за радикални промени в структурите на Евросъюза, така че националните правителства да имат по-голям глас при вземането на решения.

"Ние се борим срещу ЕС, който се превърна в тоталитарна система", отбеляза льо Пен, цитирана от Bloomberg. Нейната цел е да спечели предстоящите евроизбори и да работи за "Европа на нациите", която щяла да върне властта в ръцете на хората и да я отнеме от брюкселската бюрокрация. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във