Банкеръ Daily

Свят

С какви пари разполагат кандидат-президентите на Демократическата партия

В момента има осем водещи кандидати за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в САЩ – и те значително се различават според състоянието си, съобщава Бизнес инсайдър.

Кметът Пийт Бутиджидж, чието състояние се оценява на 100 000 долара, се е отказал от комфортна работа като консултант в McKinsey, за да се отдаде на обществени дела. Той и съпругът му все още са сред представителите на своето поколение, които не са изплатили студентските си заеми.

Други състезатели като активиста демократ и милиардер Том Стайър и бившия кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг – осмия по богатство човек в Съединените щати, са изключително богати милиардери, спечелили парите си в частния сектор.

Кандидатите на демократите, които скоро са кандидатстващи за държавни длъжности, били са представители в Конгреса или са заемали друга държавна длъжност, са попълвали лични финансови отчети, в които са описвали приходите и активите си. Но тъй като от тях се изисква да ги представят най-общо, за повечето от тях не знаем точното им състояние. А за приходите и активите на онези, които скоро не са попълвали никакви официални финансови отчети или не са публикували данъчните си декларации, имаме имаме само най-обща информация.

Ето всичко, което знаем за нетното състояние и личните финанси на водещите кандидати на Демократическата партия благодарение на данни от Forbes, Центъра за публична отчетност и Центъра за отговорна политика.

 

Пийт Бутиджидж

Пийт Бутиджидж е получавал годишна заплата от 104 000 долара като кмет на Саут Бенд, щата Индиана, и към лятото на 2019-а е имал състояние от около 100 000 долара според Forbes.

 

Тулси Габард

През 2015-а Центърът за отговорна политика прецени, че членката на Камарата на представителите от Хавай Тулси Габард има състояние от 208 504 долара. Неотдавна обаче Forbes го оцени на 500 000 долара.

 

Ейми Клобучар

Според Forbes сенатор Ейми Клобучар и съпругът й Джон Беслър се радват на състояние от 2 милиона долара.

 

Бърни Сандърс

Сенатор Бърни Сандърс е спечелил повече от 2 милиона долара от продажба на книги само през 2016-а и 2017-а година и е съобщил за доход от малко повече от 560 000 долара през 2018-а. Forbes оценява неговото и на съпругата му Джейн Сандърс състояние на 2,5 милиона.

 

Джо Байдън

Бившият вицепрезидент Джо Байдън и съпругата му Джил Байдън са спечелили 15,6 милиона долара между 2017-а и 2017-а от хонорари от книги и платени речи, показват финансовите им отчети. Forbes оценява състоянието им на 9 милиона долара.

 

Елизабет Уорън

Според финансовите отчети на сенатор Елизабет Уорън за 2017-а състоянието й е между 4,4 и 10,6 милиона долара. Според Forbes общото състояние на нея и съпруга й Брус Ман, формирано от недвижимите им имоти и пенсионните им сметки, сега е 12 милиона.

 

Том Стайър

Активистът на Демократическата партия Том Стайър е забогатял от управлението на хедж фонда Farallon Capital в продължение на над 20 години. Forbes оценява състоянието му на над 1,6 милиарда долара.

 

Майкъл Блумбърг

Майкъл Блумбърг, осмият по богатство американец, притежава богатство на стойност 64,2 милиарда долара.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във