Банкеръ Daily

Свят

Руснаците разрушили ключова инфраструктура в Херсон

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руските сили са разрушили ключова инфраструктура в Херсон, преди да избягат оттам. "Преди да избягат от Херсон, окупаторите разрушиха цялата критично важна инфраструктура - комуникации, водоснабдяване, електроснабдяване, отопление", посочи той. "Руснаците навсякъде имат една и съща цел, да унижат хората възможно най-много. Но ние ще възстановим всичко, вярвайте ми", допълни Зеленски в своето обръщение.

Президентът каза, че украинските сили са обезвредили и 2000 експолозиви, снаряди и мини в града. Той съобщи, че украинските сили са отвоювали контрола върху близо 60 населени места в Херсонска област.

Около 200 украински полицаи са разположени сега в Херсон, за да документират, както заяви ръководителят на националната полиция Игор Клименко, престъпленията на руските окупатори и да издигнат пропускателни пунктове по пътищата, предаде Франс прес.

За Донецка област в обръщението си Зеленски изтъкна, че там се водят ожесточени сражения и че там е истински ад. "Но нашите части защитават храбро, те оказват съпротива на ужасяващия натиск на окупаторите, запазват нашите отбранителни линии", добави президентът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във