Банкеръ Daily

Свят

Руските сили са превзели още територии в Украйна

Руските въоръжени сили са постигнали напредък, завземайки още украински територии, съобщи днес министерството на отбраната на Русия, цитирано от ДПА.

Бойците на провъзгласената от сепаратистите в Източна Украйна Донецка народна република са се придвижили с още 4 километра, каза говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

Тази информация засега не може да бъде потвърдена по независим път, отбелязва ДПА.

Конашенков заяви, че е превзето Урожайне и се водят сражения за още три села.

Русия и нейните съюзници от т. нар. Луганска народна република, провъзгласена от сепаратистите, са завзели три населени места. Убити са 40 украински войници и са унищожени бойни машини, каза още Конашенков.

Повече от 360 000 души са пристигнали в Русия от територията на Украйна и Донбас от 18 февруари насам, като 22 000 от тях се намират в пунктове за временно настаняване, съобщи руският заместник-министър на извънредните ситуации Алексей Серко, цитиран от ТАСС.

Серко отбеляза, че "само една трета (от тези хора) са получили финансова помощ". Причината е, че парите се дават не на ръка, а се превеждат по банков път, а много от бежанците нямат сметка, обясни той.

"За изминалото денонощие границата пресякоха 16 000 души, повечето от които - майки с деца или възрастни хора. Някои от тези хора нямат документи за самоличност и трябва да бъде установено кои са те", каза още руският заместник-министър на извънредните ситуации.

Facebook logo
Бъдете с нас и във