Банкеръ Daily

Свят

Руски сили завзеха гр. Кременная в Луганска област

Сн. Ройтерс

Украинската агенция УНИАН съобщи, че руските войски са взели под контрол град Кременная в Луганска област. Поради това вече не е възможна евакуацията на цивилни граждани от града.

Информацията беше потвърдена от губернатора на Луганска област Сергей Гайдай. "Окупаторите са поели контрола над Кременная! Боевете продължават. Евакуацията от града вече не е възможна. Евакуират се хора от Северодонецк, Лисичанск, Попасная, Горное и Рубежное. Погрижете се за децата си“,  каза Гайдай.

Предишния ден губернаторът съобщи, че руските войски са влезли в град Кременная, където продължават уличните боеве.  Днес Гайдай съобщи, че артилерийският обстрел на Кременная е продължил през целия ден на 17 април, а през нощта е станал по-чест и по-мощен. Пламъци обгърнали седем жилищни блока и стопански постройки.

Гайдай каза също, че четирима души са били застреляни, когато са се опитвали да се евакуират от Кременная, предаде Ройтерс. Един човек е тежко ранен. Тази информация не може да бъде потвърдена от независим източник, отбелязва агенцията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във