Банкеръ Daily

Свят

Руски самолет Ту-154 падна в Черно море

Руски самолет Ту-154 с 91 души на борда падна в Черно море, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС. Това е станало малко след излитането му от летището в град Алдер край Сочи. В машината е имало 83-ма пасажери и 8 души екипаж.

На 6 км от бреговете на Сочи в Черно море са намерени отломки и шасито самолета. Източник от министерството на отбраната посочи, че тези неща са били открити в хода на оглед на акваторията от сътрудници на руската Държавна инспекция по малките плавателни съдове. В момента се провежда спасително-издирвателна операция. Хора засега не са открити, каза още източникът. Намерено е тялото на първия загинал, съобщи междувременно Интерфакс.

От военното ведомство уточниха, че в самолета е имало руски военнослужещи, представители на руски медии и членове на знаменития ансамбъл за песни и танци на руската армия, носещ името на руския композитор и диригент Александър Василиевич Александров. Това е най-големият ансамбъл в Русия.

Артистите от ансамбъл "Александров" са отивали да поздравят с настъпването на Новата година авиогрупата на руските военно-космически сили в авиобазата Хмеймим в провинция Латакия в Сирия, съобщи министерството на отбраната.

Следственият комитет на Русия образува наказателно производство във връзка с катастрофата със самолета на руското министерство на отбраната, летящ за Латакия.

Метеорологичните условия на летището край Сочи Адлер, откъдето е излетял самолетът Ту-154 на руското министерство на отбраната, са били добри, предаде ТАСС. Източник описва времето дори като лятно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във