Банкеръ Daily

Свят

Руската полиция закопча опозиционера Навални

Руската полиция арестува опозиционния лидер Алексей Навални. Арестът бе извършен минути след като Навални се включи в протест, организиран от негови симпатизанти, в близост до Кремъл. Шествието призова да се бойкотират президентските избори през март, тъй като съдът забрани участието на Навални във вота.  

Официално властите обявиха протеста за незаконен.

На личната страница на Навални в Twitter е било публикувано съобщение, че са го арестували. "Това няма значение. Елате на Тверский площад. Вие не излизате за мен, а за вашето бъдеще“, гласяло още съобщението.

По-рано в неделя (28 януари) органите на реда са нахлули в предизборния щаб на Навални, използвайки силови средства. Те са аргументирали акцията си с подаден сигнал за бомба.

На Алексей Навални му беше забранено да се включи в президентските избори на 18 март. Въпреки че според опозиционния лидер настоящият държавен глава Владимир Путин ще спечели вота, целта на Навални е, призовавайки за бойкот на изборите, да понижи изборната активност и да направи победата на Путин по-малко представителна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във