Банкеръ Daily

Свят

Русия заяви, че няма да прави отстъпки пред САЩ

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков Снимка: Ройтерс

Русия заяви, че няма да прави никакви отстъпки под американски натиск тази седмица на преговорите за украинската криза и няма да отстъпи от своите искания от Запада за гаранции в сферата на сигурността, предаде Ройтерс, като се позова на агенция РИА Новости. Русия също така предупреди, че има риск преговорите да приключат бързо.
Те ще се проведат в Женева, Брюксел и Виена, но РИА цитира заместник-външния министър Сергей Рябков, който каза, че е напълно възможно дипломатическите усилия внезапно да приключат и след една среща. "Не мога да изключа нищо, това е напълно възможен сценарий. . . не трябва да има илюзии по този въпрос", каза той. "Разбира се, ние няма да направим никакви отстъпки под натиск и под заплахи, които постоянно се отправят от западните участници в предстоящите преговори", посочи още Рябков.

Междувременно ТАСС, цитирана от БТС, съобщи, че руската делегация вече е пристигнала в Женева. В състава ѝ влизат представители на министерството на външните работи и министерството на отбраната. Делегацията се оглавява от Рябков, а американската дипломация ще бъде представлявана от първия заместник-държавен секретар на САЩ Уенди Шърман. Понеделник ще бъде основният ден от преговорите, но още тази вечер ще се проведе така наречена "предварителна част" от разговорите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във