Банкеръ Daily

Свят

Русия спря да плаща на Съвета на Европа

Сергей Лавров

Руският външен министър Сергей Лавров уведоми в телефонен разговор генералния секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд за решението на Русия да спре да изплаща вноската си в бюджета на организацията за 2017 г., съобщи руското външно министерство, цитирано от ТАСС.

"Министърът уведоми генералния секретар на Съвета на Европа за решението да се спре изплащането на вноската на Русия в бюджета на Съвета на Европа за 2017 г. до безусловното възстановяване в пълен обем на правомощията на делегацията на Федералното събрание на Русия в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и привлече вниманието на Ягланд върху комюникето на руското външно министерство по този въпрос от 30 юни", се казва в изявлението.

Лавров и Ягланд са обсъдили и въпроси за участието на Русия в дейността на Съвета на Европа, включително хода на ратификацията на Конвенцията на СЕ за откриване и конфискуване на доходи от престъпна дейност и финансиране на тероризма, както и Конвенцията на СЕ за единен подход към сигурността, защитата и обслужването по време на спортни прояви.

Facebook logo
Бъдете с нас и във