Банкеръ Daily

Прессекретарят на Путин:

Русия ще анализира подхода си към САЩ

Президентът Джо Байдън показа с изявленията си, че категорично не предвижда да подобрява отношенията на САЩ с Русия. Занапред Москва ще се ръководи от това във взаимодействието си със Вашингтон, заяви днес пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

По думите му Русия ще анализира подхода си към сътрудничеството със САЩ по теми, представляващи интерес за нея. 

Прессекретарят на руския държавен глава бе помолен да коментира думите на Байдън, заявил в интервю за телевизия Ей Би Си, че руското ръководство ще трябва "да плати цена" за предполагаемите опити на Москва да се меси в американските избори. Освен това стопанинът на Белия дом отговори утвърдително на въпрос дали смята президента Владимир Путин за "убиец".

"Не бих коментирал това многословно. Ще кажа само, че това са много лоши изказвания на президента на САЩ. Той категорично не иска да подобрява отношенията с нашата страна. И занапред ще се ръководим точно от това", каза Песков.

Говорителят на Кремъл посочи, че не може да каже със сигурност дали Путин планира да реагира лично на изявленията на Байдън. Руският подход ще бъде анализиран според него с участието на посланика на федерацията във Вашингтон Анатолий Антонов, поканен в Москва за консултации и "за преразглеждане на руско-американските отношения".

Посланикът на Русия в САЩ Анатолий Антонов е извикан в Москва за консултации за анализ на руско-американските отношения, съобщи по-рано говорителката на външното министерство Мария Захарова.

Американският президент Джо Байдън заяви в интервю за телевизия Ей Би Си, че руският му колега Владимир Путин ще си плати за опитите за повлияване върху президентските избори в САЩ през 2020 г. в полза на Доналд Тръмп.

Да наричаш президента Владимир Путин "убиец" и да заплашваш, че "ще го накараш да си плати" е атака срещу Русия, заяви в отговор председателят на руската Държавна дума Вячеслав Володин.

Освен това САЩ разшириха обхвата на ограниченията за износ на стоки за Русия заради аферата с отравянето на опозиционера Алексей Навални, което според американското разузнаване е дело на Москва.

Facebook logo
Бъдете с нас и във