Банкеръ Daily

Свят

Русия се превъоръжава с изтребители от пето поколение

Въздушно-космическите сили Русия ще бъдат бъдат въоръжени с нови машини, включително с изтребители от пето поколение Су-57. Производителят ще направи отстъпка от цената и руският бюджет ще може да купи почти пет пъти повече такива самолети от предвиденото. Това обяви президентът Владимир Путин по време на на военно съвещание в Сочи, цитиран от РБК.

След като през септември на изминалата година Русия организира и проведе най-мащабното си военно учение след близо 37 години, през 2019 год. руската армия навлиза в следващ етап от плановете на Владимир Путин, а именно обновяване на наличната армейска техника и способност, както и превъоръжаване на руската армия.

"До 2028 г. с изтребители Су-57 трябва да бъдат преоборудвани най-малко три полка от руската армейска авиация. В същия срок трябва да се модернизира и хеликоптерният парк с най-малко 100 съвременни бойни летателни апарата Ми-28НМ. Руските многоцелеви изтребители Су-35С и Су-57 са машини с уникални характеристики, най-добрите в света", заяви Путин.

В началото на годината от руското министерство на отбраната обявиха, че през 2019 г. повече от 1850 единици бронирана автомобилна техника ще бъдат доставени за подразделенията на сухопътните сили на въоръжените сили на Руската федерация. Като част от изпълнението на националната отбрана, дружествата от отбранителната промишленост ще предадат на ведомството модерна автомобилна техника, която се е доказала успешно през изминалата година в различни климатични условия. От министерството обявиха също, че разузнавателните бронирани машини от тип Tiger-M ще бъдат оборудвани с нови модули за дистанционно управление ArbaletDM.

Според Пентагона действията на Русия през последните няколко години не могат да не предизвикат безпокойство. Те още се засилват, ако погледнем инвестициите, направени от руснаците през последното десетилетие. Русия модернизира ядрените си сили, усили флота и космическата отбрана, получи възможност да води кибер и електронни войни.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във