Банкеръ Daily

Свят

Русия предлага на САЩ съвместни удари в Сирия

Русия предлага на САЩ на май 25 да извършат съвместни удари по обекти в Сирия. Това съобщи руският министър на отбраната на Русия Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС. Предложението за съвместните действия между Москва и Вашингтон са съгласувани с правителството на Сирия, допълни министърът.

"Ние предлагаме на Съединените щати като съпредседател на Международната група за подкрепа на Сирия, от 25 май, за да започнат съвместни нападения на военновъздушните сили на двете страни и коалиционните партньори, водени от Съединените щати по отрядите на "Джебхат ан-нусра", незаконните въоръжени формирования, които не подкрепят прекратяване на военните действия, както и колоните с оръжия и боеприпаси, които незаконно пресичат сирийско-турската граница, като същевременно се избягват удари по цивилни цели и населени места.", изложил тезата си Шойгу.

"Близо 140 въоръжени формирования в Сирия са се присъединили към пакта за прекратяване на военните действия в резултат на усилията на Съединените щати", заяви Шойгу.

По неговите думи, благодарение на усилията на Руския център за помирение към днешна дата се постигнаха споразумения за примирие с управите на 112 града в Сирия. "В тези градове сраженията са напълно прекратени", заяви министърът.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във