Банкеръ Daily

Свят

Русия отхвърля обвиненията на Германия за убийството на чеченец

Русия категорично отхвърля неоснователните обвинения на германските власти за съпричастност на руски държавни структури към убийството на гражданина на Грузия Зелимхан Хангошвили, каза днес руското министерство на външните работи, цитирано от ТАСС.

Обвиненията за убийството на "терориста Хангошвили" са скалъпени "със съдействието на чуждестранни спецслужби и свързани с тях структури", пише в изявлението. Руското външно министерство изразява дълбокото си съжаление, че правителството на Германия е предприело "поредната неприятелска акция" към Русия с изгонването на двама руски дипломати, които "са нямали и не са могли да имат никакво отношение към делото Хангошвили".

Доживотната присъда на руския гражданин Вадим Соколов е "крайно необективна и има характера на явна политическа поръчка", се отбелязва в изявлението. Руската страна ще предприеме "ответни мерки, адекватни на създалата се ситуация".

Руското външно министерство обвини германската страна във "фалшифициране на факти", събиране под натиск на "свидетелски показания" и "псевдодоказателствени материали" чрез "нелегални и открито противозаконни методи". Освен това следствието, прокуратурата и съдът не са взели предвид "други имащи право на съществуване версии" за случилото се в берлинския парк "Клайнер Тиргартен", пише още в изявлението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във