Банкеръ Daily

Свят

Русия отхвърли обвиненията на САЩ в намеса в изборите

Посолството на Русия във Вашингтон

Твърденията в доклада на американското разузнаване за някаква руска намеса в изборите в САЩ не са потвърдени от каквито и да било факти, а Вашингтон се опитва да поддържа негативния облик на Русия. Това се казва в разпространено вчера изявление на руското посолство във Вашингтон, цитирано от ТАСС.

Според посолството докладът е "поредният набор от неоснователни обвинения" към Русия и продължение на практиката за "мегафонна дипломация" на САЩ.

Очаква се до следващата седмица САЩ да наложат санкции на Русия за нейната предполагаема намеса в президентските избори през 2020 г., съобщи снощи Си Ен Ен, цитирана от Ройтерс.

Според телевизията, позоваваща се на анонимни източници от администрацията във Вашингтон, на Иран също може да бъдат наложени санкции.

В разпространен във вторник доклад на американското разузнаване се твърди, че президентът на Русия Владимир Путин е знаел и вероятно е направлявал руските опити за манипулация на предизборната надпревара в САЩ миналата година. Целта е била да се помогне на президента Доналд Тръмп чрез "подвеждащи и необосновани обвинения" към опонента му Джо Байдън, се казва в доклада от 15 страници, разпространен от Службата на директора на Националното разузнаване.

На въпрос по повод документа член на администрацията на Байдън, пожелал анонимност, каза, че президентът е заявил "ясно", че САЩ трябва да реагират на дестабилизиращите действия на Русия. По думите на източника след поредицата действия във връзка с опита за убийство на Алексей Навални скоро ще има "още много" действия, съобщи Ройтерс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във