Банкеръ Weekly

Свят

Русия: Нови санкции ще попречат за излизането от кризата

Нови санкции на Европейския съюз ще попречат на усилията за уреждане на украинската криза, заяви Руското външно министерство, и призова Западът да убеди Киев да проведе обсъждане за бъдещата структура на страната преди президентските избори на 25 май.

Резултатите от референдумите за самоуправление в Донецка и Луганска област „би трябвало да са ясен сигнал за Киев за дълбочината на кризата“ в Украйна, се посочва в руската позиция.

Кремъл не подкрепи обявената от двете области независимост или евентуалното им присъединяване към Русия, но отбеляза, че референдумите подчертават необходимостта от разговори между прозападното централно правителство и сепаратистите в източната част на страната.

В Москва се надяваме, че ЕС и САЩ ще използват влиянието си върху настоящото управление в Киев, за да може въпросите за държавната структура и зачитането на правата на областите да се обсъдят възможно най-скоро – във всички случай преди насрочените за 25 май президентски избори, се казва още в съобщението на руското външно ведомство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във