Банкеръ Daily

Свят

Русия и Турция започнаха първа обща военна операция в Сирия

Военновъздушните сили на Русия и Турция са започнали първата си съвместна бойна операция против бойците от терористичното формирование "Ислямска държава". Това съобщи началникът на Главното оперативно управление на руския генерален щаб генерал-лейтенант Сергей Рудской, цитиран от БНР.

Операцията се провежда в района на провинция Алепо, край градчето Ал Баб. В общите действия според високопоставения военен от страна на руските Военнокосмически сили участват девет самолета, като четири от тях са Су-24М, четири Су-25 и един бомбардировач Су-34. От турска страна участие взимат осем самолета - четири F-16, и четири F-4. 

Атакувани са общо 36 обекта на терористичната групировка. 

Всички цели, които са били атакувани днес, са били предварително съгласувани по линия на генералните щабове на Русия и Турция и командванията на авиационните части. Предварителната проверка и наблюдаването на целите са били извършени в рамките на последните два дни от безпилотни самолети и от сателити на  руското военнокосмическо разузнаване. Оценката  от първите резултати на нанесените  удари показва ефективността от съвместните действия на ВВС на Русия и Турция, отбеляза на брифиг ген. Рудской.

Facebook logo
Бъдете с нас и във