Банкеръ Daily

Свят

Русия е получила покана от САЩ за участие в инаугурацията на Джо Байдън

Новият президент на САЩ Джо Байдън.

Съединените щати са изпратили покана до Русии за участие в инаугурацията на избрания за президент на САЩ Джо Байдън, която ще се проведе на 20 януари. Това е съобщено на кореспондента на ТАСС от руското посолство във Вашингтон.

"Ние получихме покана. Планира се посланикът (на Русии в САЩ Анатолий Антонов) да вземе участие (в церемонията в качеството си на гост)", отбелязват от посолството.

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков в края на ноември миналата година съобщи, че посланик Антонов може би ще присътства на инаугурацията на новия шеф на администрацията на САЩ.

Тържествената церемония по встъпването в длъжност ще се състои на 20 януари по обяд на стълбището на Капитолия.

По-рано организаторите на инаугурацията съобщиха, че церемонията ще се проведе тесен кръг присъстващи и при съблюдаване на нормите за социална дистанция във връзка с разпространението в страната на новия коронавирус. Освен товао, те са се отказали от парада по случай встъпването в длъжност на новия държавен глава. Организаторите силно са свили и броя на поканените с билети на церемонията, а също така и броят на журналистите, които са акредитирани за присъстние на инаугурацията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във