Банкеръ Daily

Свят

Русия доставя на Индия С-400 до края на 2021 г.

Русия ще започне доставките на ракетни системи земя-въздух С-400 за Индия до края на 2021 г., съобщи високопоставен руски служител, цитиран от РИА "Новости" и от Ройтерс.

Индия подписа договор за доставки на системи за противовъздушна отбрана С-400 на стойност 5 млрд. долара през 2018 г. САЩ предупредиха Делхи, че покупката на такава оръжейна система от Москва може да предизвика налагане на санкции като част от по-широка програма, насочена срещу Русия.

"Договорът се изпълнява по график. Първата доставка ще бъде направена до края на 2021 г.", каза Владимир Дрожов - заместник-директор на руската Федерална служба за военно-техническо сътрудничество, който присъства на военното изложение "Дифенс експо 2020" в индийския град Лакнау - столица на щата Утар Прадеш.

Преди два месеца генералният директор на руския държавен износител на оръжия "Рособоронекспорт" Александър Михеев, цитиран от РИА "Новости", бе по-конкретен, като каза, че доставките на С-400 за Индия ще започнат през септември 2021 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във