Банкеръ Daily

Свят

Румънското правителство в оставка издигна нов кандидат за еврокомисар

Виктор Негреску

Румънското ляво правителство, което беше отстранено с вот на недоверие по-рано този месец, е предложило за еврокомисар бившия министър по европейските въпроси Виктор Негреску, потвърди премиерът Виорика Дънчила, цитирана от телевизия Диджи24.

Тя уточни, че писмо с новото предложение е изпратено днес в Брюксел.

"Да, г-н Негреску е вариант, като се има предвид опита, на който се радва: бил е евродепутат, бивш министър по европейските въпроси, така че опитът, който има, го препоръчва за поста еврокомисар", заяви Дънчила в град Клуж.

Тя добави, че по този начин би трябвало да спрат слуховете, че мястото е било запазено за нея.

"Вероятно слагам край на онези информации, които се появиха в публичното пространство, че всъщност мястото се пази за Виорика Дънчила. От самото начало казах, че няма да изоставя екипа си, ще бъда до колегите си, председател съм на Социалдемократическата партия и съм кандидат за президентските избори", посочи Дънчила.

Номинацията на Виктор Негреску идва, след като кандидатката на социалдемократите Рована Плумб беше отхвърлена от ерводепутатите с мотива, че не изпълнява условията за прозрачност и етика, за да стане член на Европейската комисия, напомня сайтът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във