Банкеръ Daily

Свят

Румънски бизнесмен бе взривен в автомобила си

Румънски бизнесмен бе взривен в автомобила си в събота сутринта в западния град Арад. Бизнес средите и голяма част от населението, най-вече в западната част на страната, са шокирани от професионалното убийство, пише днес в. "Ромъния либера".

Очевидно е, че убийството е било подготвяно дълго време и е извършено от няколко души, посочва вестникът.

Бомбата е експлодирала в автомобила "Мерцедес Бенц" на бизнесмена Йоан Кришан в момент, когато той спрял на паркинга на местен супермаркет. Източници, близки до разследването, дадоха да се разбере, че става дума за самоделно взривно устройство, но ефективността и начинът на поставяне на бомбата говорят, че убийците са професионалисти. Бомбата била задействана от разстояние.

Според някои източници бизнесменът имал проблеми напоследък - негов автомобил бил подпален и му била открадната сума пари от сейф.

Йоан Кришан е собственик на една от малкото ферми за африкански сом в Източна Европа. Фермата се намира в периметъра на бивша фабрика за коноп, на няколко километра от Арад, съобщава агенция Аджерпрес. Фермата има 22 басейна с термална вода, идваща от сондиране на дълбочина 900 метра. В някои от басейните има десетки тонове риба, отбелязва агенцията.

Разследването на убийството е поето от прокуратурата към Върховния касационен съд заради сложността на случая и сериозните му последици. Министърът на вътрешните работи Лучиан Боде заяви днес, че убийството в Арад е изолиран случай, информира Аджерпрес.

Министърът подчерта, че Румъния е сигурна страна и увери, че извършителите на престъплението ще бъдат намерени и изправени пред правосъдието. Той добави, че следователите проверяват всички възможни версии за конфликтни отношения на бизнесмена - лични и професионални. "Бях информиран за тази трагедия в събота сутринта, веднага след като се случи, и заедно с ръководството на МВР решихме да изпратим в Арад най-добрите специалисти от румънската полиция. Свързахме се с партньорски институции, имам предвид Румънската разузнавателна служба, министерството на отбраната, главната прокуратура, която пое случая", каза вътрешният министър Лучиан Боде.

Facebook logo
Бъдете с нас и във