Банкеръ Daily

Свят

Румъния въвежда вечерен час за неваксинирани

Националният комитет за извънредни ситуации в Румъния определи днес нови противоепидемични мерки, които влизат в сила от понеделник, 25 октомври, съобщава сайтът Зиаре. 

Съгласно решението на комитета се забранява за срок от 30 дни движението извън дома в часовия интервал 22.00-05.00 часа, с определени изключения. Ограничението не важи за ваксинираните лица или преболедувалите КОВИД-19, отбелязва телевизия Диджи24.

Забранява се за период от 30 дни дейността на икономическите оператори, които извършват търговия или предлагат услуги в помещения на закрито и открито, в часовия интервал 21.00-05.00 часа.

Дейността на ресторантите, кафенетата и други заведения на закрито и открито се разрешава при запълване на до 50 процента от капацитета в интервала между 05.00-21.00 часа.

Забранява се дейността на баровете, клубовете и дискотеките за срок от 30 дни, организирането на частни събития (сватби, кръщенета и т.н.), както и на концерти и представления.

Забранява се присъствието на публика на спортни състезания.

Достъп до всички дейности и събития, организирани съгласно решението на комитета, се разрешава само на ваксинирани или преминали през болестта лица.

Работодателите трябва да осигурят дистанционен режим на работа за най-малко 50 процента от служителите.

Достъпът на посетителите до централни и местни обществени институции и икономически оператори, работещи в частни офис сгради, се разрешава само на лицата, които са ваксинирани, преболедували КОВИД-19 в през последните 180 дни или тествани.

Носенето на защитна маска става задължително във всички обществени пространства на открито и закрито, на работното място и в обществения транспорт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във