Банкеръ Daily

Свят

Румъния ще удължи извънредното положение с още един месец

Румъния ще удължи извънредното положение с още един месец

"В  началото на следващата седмица ще издам нов указ за удължаване на извънредното положение с още един месец. Поисках от правителството да представи предложения, в рамките на тази седмица ще изготвим текста на указа, за да държим епидемията под контрол", заяви румънският президент Клаус Йоханис.

Броят на потвърдените случаи на заразяване с вируса нарасна до 4 057 души, съобщи днес Групата за стратегическа комуникация. Смъртните случаи са 157. Новорегистрираните заболели за последното денонощие са 193.

Министърът на здравеопазването на Румъния Нелу Татару заяви, че в момента има три големи огнища на коронавирус в страната - това са североизточният град Сучава, западният град Арад и град Дева във вътрешността на страната. Той отправи призив за мобилизация към целия медицински персонал в контекста на епидемията от коронавирус, като изтъкна, че това е труден момент на "борба срещу хронометъра".

Президентът Клаус Йоханис отправи призив към румънците да спазват правилата, определени от властите. Той посочи, че Румъния е навлязла в най-тежкия етап от епидемията от коронавирус и подчерта, че "ако не спазваме стриктно всички мерки, наложени от властите, загубите на човешки живот ще стават все повече".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във