Банкеръ Daily

Свят

Румен Радев ще открие международна конференция по демографската устойчивост

Президентът Румен Радев ще открие международна конференция в София, посветена на демографската устойчивост, съощиха от пресцентъра на държавния глава. Темата на форума е „Да изградим демографското бъдеще на Европа: Пътища за обществата за просперитет в свят на бърза демографска промяна”. Събитието е под патронажа на българския държавен глава, а в него ще участва заместник-генералният секретар на ООН и изпълнителен директор на Фонда на ООН за населението Наталия Канем, която е на посещение у нас.

Конференцията по демографската устойчивост ще се проведе в хибриден формат на 1 и 2 декември с участието на държавни и правителствени ръководители, министри и други представители на правителства, гражданското общество, частния сектор, академичните среди и международната общност. Събитието е по инициатива на Министерството на външните работи, Министерството на труда и социалната политика и на Регионалния офис за Източна Европа и Централна Азия на Фонда на ООН за населението.

Конференцията ще осигури платформа за обмен на опит и практики с цел смекчаване на отрицателните последици от демографските промени. За пръв път представители на страни от Европа и Централна Азия се събират на министерско ниво под егидата на ООН, за да обсъдят в по-широк план последиците от негативните демографски тенденции и перспективите за тяхното преодоляване. С форума ще се даде началото на Десетилетие за демографска устойчивост.

Facebook logo
Бъдете с нас и във