Банкеръ Daily

Свят

Роналдо превърна хотелите си в болници, ще плаща лечението на болните

Португалската футболна звезда Кристиано Роналдо реши да направи изключително достойна постъпка, свързана с борбата за преодоляване на пандемията от коронавирус в Европа. Роналдо превърна хотелите си в родината във временни болници, където ще бъдат настанявани и лекувани заразените от коварния вирус. Всички разходи по престоя и лечението на болните, медицинските процедури и заплащането на лекарите, ще бъдат поети от футболиста на Ювентус, предаде БНР.

Преди дни той пусна съобщение в социалните мрежи, в което призова да се следват стриктно инструкциите на медицинските институции. "Светът преминава през много труден период, който изисква изключително внимание от всички нас. Обръщам се към вас не като футболист, а като син, баща и човек, който е обезпокоен от случващото се днес, което засяга света около нас", написа португалецът.

"Важно е да следваме съветите на Световната здравна организация и на правителствата за това как да се справим с настоящата ситуация. Защитата на човешкия живот трябва да бъде преди всичко друго", написа Роналдо.

Футболната звезда Лионел Меси призова испанските граждани да останат по домовете си и да помогнат за ограничаване на коронавируса. Футболистът на Барселона публикува съобщението в социалните мрежи, където има 144 милиона последователи, а също така изрази подкрепата си към засегнатите от кризата.

"Намираме се в трудни времена за всички. Притеснени сме от случващото се и искаме да се поставим на мястото на тези, които страдат най-много, защото те или техни приятели и близки са засегнати. Или пък защото те работят на фронтовата линия в болниците и здравните центрове, които се борят с вируса", пише Меси.

Футболистът на Барселона публикува съобщението до снимка, на която позира със синовете си Матео и Чиро. Той добави: "Време е бъдем отговорни и да останем по домовете си. Това е перфектен шанс да прекараме време съм семействата ни, което иначе се случва доста рядко".

Отборът на Барселона бе разпуснат в петък.

Facebook logo
Бъдете с нас и във